Translater

teller

donderdag 16 juni 2011

Er moet me even iets van mijn hart over copyright.

Tja er moet me inderdaad even iets vant hart .
Mopperen of boos worden is niet mijn ding en zeker niet via een blog maar ik weet even niet hoe ik dit anders kan zeggen .
De afgelopen week werd ik erop geattendeerd dat er werkstukken van mij ,die ik gemaakt heb en ook hier nog in mijn hobbykamer aan de muur heb hangen bij andere op t blog stonden onder de noemer dat zij dat zelf gemaakt hadden !!
Ik kan hier gewoon niet over uit ! Zoiets doe je toch niet !! Als je iets mooi vindt en je gebruikt de creatie van een ander als inspiratie dan is daar niets mis mee maar om nu potverdikkeme gewoon de foto te kopieeren en dat dan als een 'zelf 'gemaakt werkstuk op je blog te zetten dat slaat toch echt alle regels van fatsoen !

Ik moet zeggen dat ik hier heel erg van geschrokken ben ,kan er gewoon met mijn verstand niet bij dat mensen die zichzelf 'creatief' noemen de werkstukken van een ander 'stelen '(ik kan t met de beste wil van de wereld niet anders noemen ) en dan zo met de eer gaan strijken !!!
Natuurlijk is t leuk om op andere blogs te neuzen en zo inspiratie en ideetjes op te doen waar je anders zelf misschien nooit op zou komen dat is t mooie van de blogwereld maar om nu klakkeloos de foto daarvan op je eigen blog te zetten ,nee dat gaat er bij mij niet in !Ik baal hier ontzettend van ,dat snappen jullie natuurlijk wel en t plezier van t laten zien van werkstukken en tekst en uitleg geven over hoe t gemaakt is wordt zo wel flink de kop ingedrukt jakkie bah !
Ik weet dat er programma's zijn waarmee je je naam op de foto's kunt zetten maar aangezien ik totaal geen kaas gegeten heb van zoiets is dat niet zo gemakkelijk voor me om dat te gaan doen.
Eigenlijk vindt ik ook niet dat zoiets zou moeten er bestaat toch ook nog zoiets als wederzijds respect ,tenminste bij mij wel !

Zie je iets op mijn blog wat je mooi vindt en je wil er graag wat meer over weten dan vraag t me gewoon en ik leg t je graag uit . Ook zou ik t heel erg waarderen dat als je dan zelf een creatie maakt naar aanleiding van iets wat je hier gezien hebt dat je er dan even bij vermeld dat je t op mijn site gezien hebt ,gewoon ere wie ere toekomt .
Maar stop alsjeblieft met t 'stelen ' van mijn creaties want zo vindt ik t bloggen een stuk minder leuk !


Groetjes Rosita

6 opmerkingen:

 1. ooo das minder........das nie aardig van die persoon.........je hebt gelijk dat je kwaad bent.
  Knuff Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat erg he rosita, ik kreeg vandaag ook weer een mailtje van een blogvolger die weer een kaart elders tegen kwam die ik gemaakt heb. Ik ga nu toch maar mn naam op de kaarten zetten.... jammer dat het zo moet. het is zo jammer om te zien dat mensen hier zo oneerlijk in kunnen zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg dat sommigen zo oneerlijk kunnen zijn.
  Ik zou er ook heel boos om zijn denk ik.
  Dat doe je gewoon niet.
  Als je het copyright teken voor je naam zet en ze gebruiken toch je foto dan zijn deze personen strafbaar, zelf zet ik het teken al geruime tijd voor mijn naam.
  Erg dat we ons steeds zo moeten opstellen tegen zo'n praktijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het gebeurd elke keer weer,hebben die mensen zelf geen leven en geen creativiteit. bah bah bah, te triest voor woorden dat ermensen zijn die zo diep zakken door werk van anderen te "stelen" en voor hun eigen werk door laten gaan.

  meid groot gelijk dat je boos bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is het maar net, maar niet alleen hobbyisten maken hun handen vuil aan deze praktijken, ook sommige winkeliers doen hier gretig aan mee.
  Dat heb ik zelf ook ervaren.
  Dus, HANDEN AF VAN ANDERMANS CREATIES!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is gewoon te belachelijk voor woorden wat sommige mensen doen :(
  Zet eerlijk gezegd ook lang niet alles wat ik maak online, juist ook om dit soort dingen proberen te vermijden. Het is gewoon zielig dat die mensen geen respect hebben voor andermans werk en inderdaad, bij sommige winkels kun je ook workshops volgen die je gewoon online kunt bekijken op diverse sites.
  Het is gewoon triest :(

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel dat je een berichtje op mijn blog achterlaat , ik lees ze altijd met heel veel plezier , liefs Rosita