Translater

teller

zondag 13 januari 2013

Afscheid .....
Dit is mijn konijntje princes  Lily .
8 jaar geleden op de 20 ste trouwdag van mijn mannetje en mij heb ik haar gehaald op de kinderboerderij .
Het was liefde op het eerste gezicht ;-).

Lily was een SUPER eigenwijs konijn ..past wel bij mij denk ik ;-). Ze liep hier altijd los in de tuin en vermaakte zich daar prima .
In het begin was zelfs onze dikke rode kater banger voor haar dan zij voor hem ;-).
Ook met de 2 honden speelde ze in de tuin ...echt waar !! Als ik een speeltje voor de honden weggooide ging princes Lily er meteen achteraan .

Geen kattenbrok of hondenbrok was veilig en ook mijn planten  en bloemen waren geen lang leven beschoren want het madammeke vrat ze op voor dat ze goed en wel konden groeien en bloeien hahahh
Vorige zomer had ik bedacht ik viooltjes in de tuin wou hebben ...dus op naar de bloemist 48 viooltjes gehaald en deze thuis mooi in de zinken teilen gezet ..mmm nog net iets te weinig naar mijn zin  dus nog even terug en wat denk je ?? Ik kom in de tuin en GEEN viooltje meer te zien !!!! ALLES had het dametje tot aan de grond toe opgevreten hahah och ja ook dat moet kunnen ;-).
Dan maar geen planten meer in de bakken ,ze zou en moest los in de tuin kunnen lopen want ik vindt het maar niets om konijntjes hun hele leven in een kooitje opgesloten te zetten !

En wat gebeurd er vanmorgen ??
Ik ga met een bakje voer en vers water naar buiten en toen lag ze zomaar dood ..ooooo wat schrok ik .
Dikke dikke tranen van verdriet .... . ik heb haar meteen opgepakt ,ze was zelfs nog warm en blijkbaar nog niet zo lang dood .
Had extra veel stro in haar kooi gedaan zodat ze t lekker warm zou hebben en omdat ze s nachts daar altijd uit zichzelf in liep lag ze daar dus ook dood. vanochtend .
Ben nog helemaal uit mijn doen !
Deze mooie foto wil ik daarom toch even met jullie delen !
Dag lieve Lily ,ik ga je missen ...dikke kussss

19 opmerkingen:

 1. He bah, wat een naar begin van een dag. Veel sterkte met het verlies van je Princes Lily. Zo te horen heeft ze een heel mooi leven bij jullie gehad.

  groetjes,
  Erica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach jee wat een naar begin van je dag. Heel veel sterkte met dit verlies. Ze heeft in ieder geval een mooi leven gehad.
  Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel sterkte! Afscheid nemen is nooit leuk, zeker zo onverwacht. Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. rosita. heel veel sterkte. is noot niet zo leuk is toch een deel van je gezin en daar hou je van ik kan je verdriet goed voelen
  gr elza

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Rosita wat is dit erg en dat je haar
  zelf zo moest vinden ik wens je veel
  sterkte want je zal haar zeker missen

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och meissie, dat is wel heel onverwacht! Had haar vrijdag nog bewonderd en door de tuin zien huppelen... Ik weet dat ze het bij jou in ieder geval super heeft gehad! Sterkte en ik denk aan je! Knuf, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zal jij geschrokken zijn vanmorgen!! Zo plotseling!! Heel veel sterkte, Rosita!!

  Groetjes, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach lieve schat ik wens je heel veel sterkte....fijn dat je de herinneringen met ons deelde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh lieve Rosita.
  Getverderrie ik schrok gewoon toen ik dit las. Weet ook eigenlijk niet wat ik hier op moet zeggen, ik wens je veel sterkte de komende tijd.
  Ik zal aan je denken.

  Veel liefs,
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och arme lieve Rosita, dat is een naar bericht, maar weet dat het gemiddelde konijn van eenzaamheid in een hokkie maar 3 jaar wordt. Bij jou had Princes Lily het dus heel goed met veel vrijheid en duur eten(viooltjes :))
  Ik wens je veel sterkte, want ik weet wat het is een huisdier te verliezen.
  Dikke knuf, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sterkte Rosita.
  Knuffel van mij.

  Martje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Rosita,

  Wat naar! Een dikke knuffel en veel liefs.

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Rositha,

  Sterkte meis, ze is toch een deel van je gezin geweest.
  Het is nooit leuk om een huisdier te verliezen.Je gaat je er echt aan hechten als van je eigen kind.Gelukkig heeft hij een mooi- goed en vrij leven bij julie gehad.
  Gr. Jeanny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had het al op facebook gezegd.....sterkte met verlies van je meisje. Groot of klein, het verdriet is altijd groot!
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Rosietje, ik had al gereageerd op FB maar lees nu het hele verhaal uitgebreid.. Ach wat sneu is dit voor je, ik kna me zo goed voorstellen wat voor plezier je van haar had...Ze zijn ook zo grappig de kinderen hadden vroeger ook elk een konijntje en wat een verdriet als er iets mis ging...

  Prinses Lily heeft in ieder geval een heerlijk leven bij je gehad en dat kunnen niet alle konijntjes zeggen, want ze worden nog wel eens gedropt hier bij ons in de Biesbosch,

  Dag meis

  Liefs van Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Sietje,

  Nu pas lees ik dat je je kleine vriendinnetje moet missen. Heel veel sterkte, want ook zo'n diertje verliezen die zo veel vreugde in je leven brachtis heel moeilijk.

  Liefs,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel dat je een berichtje op mijn blog achterlaat , ik lees ze altijd met heel veel plezier , liefs Rosita